Alina Opris

ALINA OPRIS

Alina s-a alaturat echipei in 2012, preluand functia de secretar administrativ al departamentului de Juniori. Absolventa a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, ea are experienta practica in Marketing, Jurnalism si Relatii Publice. In plus, a colaborat cu ONG-uri locale si nationale la organizarea si desfasurarea a numeroase proiecte axate pe tineret. In timpul scolii de vara desfasurate de Babel Junior, ea si-a adus, de asemenea, contributia la programul educativ, facilitand ateliere de educatie non-formala pentru diferite grupe de copii.

De cand face parte din echipa Babel Junior, Alina s-a alaturat si Asociatiei Babel Education, a participat la training-uri si ateliere de activitati non-formale si a contribuit la scrierea si organizarea de proiecte de schimb de tineret. Isi doreste sa transpuna cunostintele si experienta acumulata pana acum in organizarea de evenimente adresate copiilor si adolescentilor si in promovarea calitatii programelor Babel Junior in randul comunitatii.


Diane Cosma

DIANE COSMA

Avand limbiile straine ca pasiune dintotdeauna, senior teacher Babel Center, Absolventa a Liceului Nikolaus Lenau si a Facultatii de Litere din cadul Universitatii de Vest Timisoara, Diane Cosma a urmat partial studiile universitare in Germania si Franta.

Experienta de 14 ani in predarea la copii si adolescenti a facut ca si predatul sa devina o pasiune, imbinata minunat cu cea pentru limbile straine.

Diane are experienta in organizarea de tabere si evenimente pentru copii in cadrul Babel Center si este interesata de educatia alternativa, urmand stagii si cursuri in aceasta directie.

Din 2013 este examinator OSD pentru copii ( diplomele austriece de limba germana).


Mihaela Damian

MIHAELA DAMIAN

Senior teacher in cadrul Babel Center, cu o mare pasiune de a lucra cu copiii si adolescentii.

Absolventa a Liceului Pedagogic "Eftimie Murgu" din Timisoara cu specializarea Invatatori-Educatoare, a Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, specializarea Engleza-Romana. Masterat in Creative Writing. Experienta de 13 ani in lucrul cu copiii si 9 ani de predare a limbii engleza. Educator, gradul II. Autoare de povesti pentru copii.

Mihaela a participat la traininguri nationale si internationale ( Storytelling, IATEFL- Ungaria, NVC), evenimente organizate de Babel Center sau la care a luat parte impreuna cu Babel Center (Water Day, Street Delivery, Bega Bulevard, Scoala Altfel) si tabere pentru copii.

Pasiunea pentru scris se materializeaza treptat prin povesti si materiale pentru copii, multe din idei fiind furnizate chiar de fiica ei, Anna Beatrice.


Daniela Magiaru

DANIELA MAGIARU

Alaturi de Babel inca de la primele scoli de vara din 2005, Dana este persoana care iubeste provocarile, proiectele noi ce ii pun in valoare creativitatea si experientele variate, nu doar in domeniul predarii.

In prezent Dana este coordonator al taberelor pentru adolescenti (Londra, Herculane) si facilitator pentru atelierele de teatru.

  • Doctorat in dramaturgie la Universitatea de Vest din Timisoara.
  • Experienta de 12 ani in predarea limbilor - in scolile de stat, in Babel Junior, respectiv in cadrul Babel Center.

Mihaela Cardu

MIHAELA CARDU

Senior Teacher in cadrul Babel Center, formator si voluntar in cadrul Babel Education, cu un mare interes in ceea ce priveste educatia nonformala, a acumulat o experienta de 8 ani in predarea limbii engleze studentilor, adultilor si copiilor, dupa absolvirea cursurilor Facultatii de Litere din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, sectia Engleza-Romana, si a masteratului Creative Writing (Creativitate si scriitura).

A organizat ateliere pentru elevi si profesori in cadrul evenimentelor locale, nationale si internationale: Water Day (2008) Street Delivery (2009), Scoala Altfel (2011 si 2012), Laboratorul de educatie nonformala, Gura Portitei (2012 si 1013), Targul de metode de educatie non-formala" ROJam eveniment organizat de Cercetasii Romaniei , Saliste( 2012) Conferintele Macmillan (2007) si RATE pentru profesorii de limba engleza (2011), Conferinta IATEFL Ungaria (2012 si 2013).

Se bucura de fiecare ocazie de experimentare a invatarii limbii engleze in cadrul taberelor Babel Junior(Saptamana de Aventura, Muntele Mic, 2007, American Camp Experience, Baile Herculane, 2013) facilitand astfel ateliere de Storytelling, handmade si jonglerie.


Roland Straub

ROLAND STRAUB

Senior Language Teacher al departamentului de adolescent al Babel Junior, din 2008.

Absolvent al Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, Universitatea de Vest Timisoara, sectia germana - engleza, Master in Studii Americane;

Experienta in pregatirea pentru examenele Cambridge (FCE si CAE);

Experienta in lucrul cu copiii si adolescentii acumulata in cadrul taberelor organizate prin intermediul Babel si a unor proiecte educationale organizate de Asociatia Culturala Noua Acropola, Timisoara;

Profesor de limba germana si engleza la cursurile de adulti ale Babel Center.


Andreea Popa

ANDREEA POPA

Senior teacher

A absolvit Facultatea de Stiinte si Litere din cadrul Universitatii “Petru Maior din Tirgu Mures, specializarea engleza - franceza, si a continuat cu masterat in Mass-media si Relatii publice la Universitatea de Vest din Timisoara.

Andreea si-a descoperit pasiunea pentru predat inca din anii studentiei, cand a inceput sa lucreze cu cei mai mici, incepatori intr-ale englezei, dar si cu liceeni, in cadrul unor programe de training in sectorul ONG.

Are o experienta de 7 ani in predarea limbilor, la copii si adolescenti.

Se regaseste si invata constant alaturi de cursantii ei mai mici sau mai mari, incercand sa le transmita frumusetea si bucuria descoperirii limbilor straine.


Sandra Horea

SANDRA HOREA

Senior teacher în Babel Center, cu o experiență de 6 ani în predarea limbilor stăine adulților, și 3 ani de experiență în predarea limbii engleze copiilor.

Absolventă a Facultății de Litere si masterandă în Educația Adulților din cadrul Universității de Vest, Sandra îmbrățișează cu pasiune lucrul cu oamenii, cu copiii valorificând fiecare moment de învățare.

Coordonator al Bibliotecii Copiilor este implicată în organizarea și facilitarea de ateliere de educație non-formală pentru copii și profesori, “Săptamâna Altfel” fiind unul dintre cele mai importante proiecte implicând sute de copii și zeci de profesori.

Experiența ei în lucrul cu copiii rezultă și din coordonarea cu succes a schimburilor internationale de experință cu tineri din Europa, precum și din participarea în cadrul taberelor Babel Junior.


Andreea Costas

ANDREEA COSTAS

Andreea Costas profesor de germana si engleza cu o experienta de 7 ani de predare. Pasiunea de a lucra cu copiii prescolari si-a descoperit-o mai recent, mai exact in 2012 cand si-a inlocuit o colega la o grupa de gradinita. De atunci si-a pastrat entuziasmul si incearca sa isi imbunatateasca mereu orele sustinute cu copiii pre-scolari.

Absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii de Vest, sectia Germana-Engleza, Andreea isi doreste ca si in viitor sa fie in continuare inconjurata de copii energici si entuziasmati pe care sa ii poate ajuta in primii pasi din invatarea unei limbi straine.


Manuela Mihai

MANUELA MIHAI

Director Administrativ

Crede ca in educatia oferita copiilor nostri sta puterea generatiei de acum de a schimba lumea. Se bucura sa fie parte a lumii Babel Junior si sa contribuie la un mediu de lucru si o invatare in care nevoile tuturora conteaza.

A terminat Literele la Universitatea de Vest, toata formarea pe antreprenoriat si management fiind non-formala. Dincolo de orice scoala, cele mai frumoase lectii de business le-a invatat din viata de zi cu zi in familia Babel si cea de acasa.


Monica Diaconu

MONICA DIACONU

Profesor de engleza/olandeza

Absolventa a Facultatii de Litere din Timisoara sectia engleza-franceza, si-a continuat studiile la nivel de master in cadrul Rijksuniversiteit Groningen (Olanda).

In timpul stagiului de metodica si pedagogie absolvit in cadrul acestei universitati, a facut cunostinta cu eficienta si transparenta sistemului de invatamant olandez, motiv care a determinat-o sa incerce sa puna bazele unei mini-lumi profesioniste de predare si invatare a limbilor straine in cadrul Babel in urma cu 8 ani.

Din 2011 este examinator Cambridge pentru examenele YLE, FCE, CAE si CPE

Lucrul cu copiii a pasionat-o inca din studentie cand a inceput sa predea engleza pre-scolarilor si scolarilor, iar apoi, lucrand in cadrul sistemului de invatamant la distanta CNED (scoala franceza).

La Babel Junior, Monica e mereu in cautarea metodelor si activitatilor care sa ii ajute pe copii sa iubeasca limbile straine si sa obtina rezultatele dorite.Babel Education