Andreea Popa

ANDREEA POPA

Alături de echipa Babel din 2009, Andreea se bucură să împărtășească experiențe de învățare a limbilor străine atât cu adulți, cât și cu adolescenți și copii.

Pasionată de limbi străine și de predat, vede fiecare curs ca o întâlnire specială, un dialog pentru și despre învățare.

Cursuri și certificări:

 • Absolventă a Facultății de Știinte și Litere din cadrul Universității "Petru Maior", din Tîrgu Mureș, specializarea Limba și literatura engleză - Limba și literatura franceză.
 • Masterat Mass-media și Relații Publice, UVT
 • Cambridge Teacher Knowledge Certificate – Timișoara, 2010
 • Facilitare traininguri în cadrul unor conferințe și proiecte locale, naționale sau internaționale pe teme ca educația adulților, dezvoltare personală, abilități de angajabilitate, storytelling.
 • Participare la numeroase conferințe și traininguri, printre care:
  • Innovative Methodology in Teaching English - Mario Rinvolucri, Bucuresti, 22-24 ianuarie 2010
  • IATEFL Annual Conference - Ungaria , 2010, 2011, 2012, 2013
  • Training de Formare de Formatori, DKM - Timișoara, 2014
  • Teaching and Learning of French Language and Culture - 19-25 octombrie, 2014, Lille, Franta
  • REAL (Recognising Experiential and Accredited Learning) Conference - 26-27 martie 2015, Sterling, Scotia
  • Get storied - curs de formare, 22-29 august 2015, Sermugnano, Italia
  • Training of Trainers - la puterea outdoor –Vertical Adventure, 1-10 aprilie 2016, Lelese, Hunedoara

Aurora Dan

AURORA DAN

Ada s-a alăturat echipei Babel în 2013 ca profesor de limba engleză, rol care i s-a potrivit de minune încă de la primul curs. „Pentru mine, învățarea este curiozitate + descoperire. Predatul la fel. O experiență atât personală, cât și socială, autocunoaștere și depășire a limitelor. Îmi doresc să pot contribui în mod pozitiv la viața celor din jurul meu prin meseria pe care o practic. Cred că învățarea nu este niciodată unidirecțională și că oferind, primești la rândul tău. Sunt nerăbdătoare să fac acest schimb, de fiecare dată.”

Cursuri și certificări:

 • Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Secţia Engleză - Română
 • Master: Literatură și cultură – contexte românești, contexte europene
 • Curs de formare Formatori- facilitat de DKM Training Timişoara, 2014

Daniela Stuparu

DANIELA STUPARU

Pentru Daniela educaţia fost mereu o pasiune, o vocaţie, care a ajuns să se concretizeze în meseria de profesor la Babel. „Consider că educaţia este una dintre componentele esenţiale pentru o viaţa împlinită. Îmi place faptul că, practicând aceasta meserie, am şansa să le fiu alături oamenilor aflaţi pe drumul învăţării, ajutându-i să descopere că pot. Acest lucru nu este unilateral, deoarece şi eu învăţ foarte multe de la cei cu care lucrez. Aceste lucruri, plus o atmosferă degajată în care suntem parteneri în procesul de învățare, asigură bucuria de a face ceea ce îmi place şi o viaţă profesională în care monotonia nu se regăseşte.

Cursuri şi certificări:

 • Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie - Secţia Germană-Engleză
 • Master - Germanistică din perspectivă interdisciplinară
 • Curs de formare Formatori-facilitat de DKM Training Timişoara
 • Participare Workshop - The Compassionate Classroom cu Penny Wine - 2014
 • Participare Training - Education for Tomorrow - Slovenia 2015
 • Participare Training Storytelling - Get Storied Italia 2015
 • Facilitator workshopuri de învăţare nonformală în cadrul Babel Education

Jay Thorne

JAY THORNE

Jay Thorne, vorbitor nativ de origine engleză, are o experiență de 17 ani în domeniul educațional. De-a lungul carierei sale din Marea Britanie, a desfășurat activități educaționale cu copii de vârste și abilități diferite, de la grădiniță până la liceu. Calmul, entuziasmul și simțul umorului de care dă dovadă sunt atuurile care îl recomandă și îl ajută să se facă apreciat și înțeles cu ușurință, chiar și de către cei care nu vorbesc engleza în mod fluent.

Din 2015, s-a mutat în România și s-a alăturat echipei Babel. Cursurile lui se bazează pe metoda CLIL, de învățare integrată, îmbinând activități din domenii diferite (precum științele naturii, matematică, istorie, gastronomie, artă și altele) cu activități special dedicate învățării englezei, pentru a încuraja exprimarea constantă și cât mai liberă în această limbă. De asemenea, Jay își dorește să le transmită copiilor pasiunea lui pentru muzică, literatură, grădinărit, drumeții și sport.


Mihaela Damian

MIHAELA DAMIAN

Senior teacher in cadrul Babel Center, cu o mare pasiune de a lucra cu copiii si adolescentii.

Absolventa a Liceului Pedagogic "Eftimie Murgu" din Timisoara cu specializarea Invatatori-Educatoare, a Facultatii de Litere, Istorie si Teologie, din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, specializarea Engleza-Romana. Masterat in Creative Writing. Experienta de 13 ani in lucrul cu copiii si 9 ani de predare a limbii engleza. Educator, gradul II. Autoare de povesti pentru copii.

Mihaela a participat la traininguri nationale si internationale ( Storytelling, IATEFL- Ungaria, NVC), evenimente organizate de Babel Center sau la care a luat parte impreuna cu Babel Center (Water Day, Street Delivery, Bega Bulevard, Scoala Altfel) si tabere pentru copii.

Pasiunea pentru scris se materializeaza treptat prin povesti si materiale pentru copii, multe din idei fiind furnizate chiar de fiica ei, Anna Beatrice.


Monica Diaconu

MONICA DIACONU

Profesor de engleza/olandeza

Absolventa a Facultatii de Litere din Timisoara sectia engleza-franceza, si-a continuat studiile la nivel de master in cadrul Rijksuniversiteit Groningen (Olanda).

In timpul stagiului de metodica si pedagogie absolvit in cadrul acestei universitati, a facut cunostinta cu eficienta si transparenta sistemului de invatamant olandez, motiv care a determinat-o sa incerce sa puna bazele unei mini-lumi profesioniste de predare si invatare a limbilor straine in cadrul Babel in urma cu 8 ani.

Din 2011 este examinator Cambridge pentru examenele YLE, FCE, CAE si CPE

Lucrul cu copiii a pasionat-o inca din studentie cand a inceput sa predea engleza pre-scolarilor si scolarilor, iar apoi, lucrand in cadrul sistemului de invatamant la distanta CNED (scoala franceza).

La Babel Junior, Monica e mereu in cautarea metodelor si activitatilor care sa ii ajute pe copii sa iubeasca limbile straine si sa obtina rezultatele dorite.


Roxana Maximilean

ROXANA MAXIMILEAN

Roxana este absolventă a Colegiului Naţional “Moise Nicoară” din Arad, studiile universitare de licenţă realizându-le atât în cadrul Facultăţii de Litere din Timişoara, departamentul Franceză - Engleză, cât şi în Franţa la Universitatea Michel de Montaigne din Bordeaux. A absolvit apoi Masteratul de Studii Romanice : culturale şi lingvistice la Universitatea de Vest din Timişoara, iar în prezent urmează cursurile Şcolii doctorale de Studii literare şi lingvistice a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Printre cursurile de specializare urmate se numără The Training of Trainers susţinut de DKM Training Timişoara, The Compassionate Classroom susţinut de Penny Wine şi Teaching and Learning of French Language and Culture ţinut în Franţa de către Leap Training.

Pentru Roxana, predarea limbilor străine este pasiunea care îi dă șansa să interacţioneze cu oamenii și să se bucure împreună de progresul lor. Crede că profesorii pot face lumea mai bună, pot să-i ajute pe ceilalți și să-și lase amprenta asupra destinului lor.


Sebastiana Dekany

SEBASTIANA DEKANY

Seba a ales să devină profesoară din dorința de a-i ajuta pe oameni să învețe, să descopere și să reflecteze asupra unor idei noi. „Acest lucru mă împlinește, mă face fericită. Când un concept dificil devine ușor și fețele oamenilor se luminează, simt ca mi-am găsit menirea.

E o meserie în care sărbătorești zilnic reușitele oamenilor dornici să comunice în limba pe care o învață. Fiecare zi e o revelație, o șansă să devii mai bun și să te autodepășești.”

Cursuri și certificări:

 • Universitatea de Vest, secția Engleză-Spaniolă
 • Bursă de studii la Universidad de Oviedo – Spania
 • Metodologia predării limbii spaniole - certificat de Institutul Cervantes
 • Participare la diferite cursuri de specializare și conferințe IATEFL- 2010, 2011, 2012, 2013
 • Training de specializare în predarea limbilor în mod creativ - Creative Methodology for the Classroom, Pilgims, Canterbury, England -2015
 • Master în Asistență Socială la Universitatea de Vest

Manuela Mihai

MANUELA MIHAI

Director Administrativ

Crede ca in educatia oferita copiilor nostri sta puterea generatiei de acum de a schimba lumea. Se bucura sa fie parte a lumii Babel Junior si sa contribuie la un mediu de lucru si o invatare in care nevoile tuturora conteaza.

A terminat Literele la Universitatea de Vest, toata formarea pe antreprenoriat si management fiind non-formala. Dincolo de orice scoala, cele mai frumoase lectii de business le-a invatat din viata de zi cu zi in familia Babel si cea de acasa.


Mihaela Pagura-Iftime

MIHAELA PAGURA-IFTIME

Director executiv

Fiind dintotdeauna pasionată de domeniul educației și de învățare, în ultimii 8 ani Ela a contribuit în mod semnificativ la evoluția centrului Babel și la clădirea unei relații de încredere și prietenie cu clienții noștri.

Cursuri și certificări:

 • Ceritificat de Formator
 • Certificat de Inspector Resurse Umane
 • Master în Managementul resurselor culturale
 • Licența în domeniul Științelor Politice, specializarea Relatii Internationale și Studii Europene
 • vastă experiență de voluntariat (Babel Education, AEGEE Timișoara, Pro Democrația) - proiecte locale, naționale și internaționale

Roxana Huiet

ROXANA HUIET

Specialist în relații publice

Absolventă a Facultății de Științe Economice, specializarea Marketing, Roxana s-a alăturat echipei Babel din 2015. Mai mereu cu zâmbetul pe buze și debordând de energie, Roxi pune mult suflet în tot ceea ce face, zi de zi.

„Am ales să lucrez la Babel pentru că îmi place să lucrez cu oamenii și pentru că în fiecare zi am oportunitatea de a învăța ceva nou atât de la persoanele cu care interacționez, cât și de la colegii mei. Cred despre mine că sunt o persoană organizată, punctuală, iar atunci când cineva îmi solicită ajutorul, sunt fericită să i-l ofer..., în schimbul a ceva dulce.”Babel Education