Franceză

Școlari (7-12 ani)

Niveluri și orar
Ce învățăm?
Cum învățăm?

 

Niveluri și orar

A1 - nivel începător
A2 - nivel pre-intermediar (cunoștințe de bază)

 

Ce învățăm?

Cursurile de franceză pentru școlari îi întâmpină pe copii începând cu clasa a doua până în clasa a VI-a (7-12 ani), urmărind pas cu pas un progres treptat către un nivel conversațional (A2).

La acest nivel, fiecare copil poate intra în contact și comunica (oral și scris) cu un vorbitor nativ într-un proces de socializare de bază, poate înțelege texte și materiale video autentice cu o structură simplă și pe teme familiare.

Verificăm atingerea acestui nivel prin construirea unui Portfoliu al proiectelor realizate, unde abilitățile copilului sunt documentate.

 

Cum învățăm?

Cursurile urmăresc dobândirea de cunoștințe, abilități și atitudini legate de învățarea limbii franceze cu scopul de a-i ajuta pe copii să simtă că reușesc să comunice tot mai mult și tot mai bine.

În acest sens, urmărim un sistem de ‘can do’s’, lucruri pe care copiii pot să le facă în viața reală în limba franceză la nivel oral și scris. De exemplu - învățăm să scriem un email, să facem un poster, să ințelegem o poveste sau un cântec, să ne prezentam hobby-ul.

Îi familiarizăm pe copii cu structurile de bază ale limbii și trecem treptat prin temele lexicale apropiate contextului și intereselor lor. Ne folosim de tot ce este în jurul nostru și ne poate ajuta să iubim învățarea limbii franceze (cărti din bibliotecă, video-uri, cântece, aplicații online, jocuri)

Nu în ultimul rând, ne folosim de activități de învățare socio-emoțională pentru ca fiecare grup să devină o echipă, ce se construiește pas cu pas și care își susține fiecare membru să învețe într-un mediu al prieteniei și încurajării.

Respectăm ritmul de învățare al fiecărui copil și recomandăm fie parcurgerea întregului parcurs, fie sărirea unor etape. Părinții sunt invitați în vacanța inter-semestrială pentru o discuție individuală cu profesorul pentru o informare cu privire la progresul copilului și sugestii reciproce.


Babel Education